12 Step luxury addiction treatment centres worldwide

Follow us on   

Europese Rehab Klinieken Crack-Cocaine Verslag

More Articles

Nederlands

Crack is de omvorming van het drugsgebruik in Europa 
Dit vormt groeiende maatschappelijke en gezondheidszorg uitdagingen, die de familie en de gemeenschap leven. Sinds 2001, crack gebruik is meer verbreid dan het gebruik van heroïne. De meest recente statistieken (British Crime Survey, 2003/04) suggereren dat er tot 79.000 crackgebruikers in vergelijking met een geschatte 64.000 heroïnegebruikers. Meer verontrustend, zijn hier twee keer zoveel als crackgebruikers heroïnegebruikers onder kwetsbare jonge groepen (Home Office, 2005). Hoewel dit niet de epidemie die werd voorspeld in de vroege jaren 1990, het gebruik van crack is nu gestaag toe in sommige delen van Europa. Crack gebruiken is een uitdaging die heroïne culturen en meer mensen misbruiken spleet naast heroïne of combineren met alcohol. 

Ondanks deze verschuiving in het patroon van drugsgebruik, de behandeling is het aanbod nog grotendeels gericht op heroïnegebruikers met zeer weinig crack behandeling plaatsen beschikbaar. Er zijn 84.000 primaire heroïnegebruikers in UK Rehab behandeling: twaalf maal het aantal primaire crackgebruikers in behandeling (7200). Er zijn ook een groot aantal mensen in behandeling (16300) met beide crack en heroïne, met name steun die plaats extra druk op de gezondheidszorg en het strafrechtelijk systeem (NTA, 2005). 

Het relatief kleine aantal crackgebruikers in behandeling vrijwel zeker met de beperkte beschikbaarheid en toegankelijkheid van crack behandeling niet zozeer op de omvang van 
problematisch gebruik. Huidige behandeling effectief te marginaliseren tienduizenden crackgebruikers, met ernstige gevolgen. De regering heeft enige moeite om te begrijpen het probleem, maar zonder dringende maatregelen worden we geconfronteerd met een escalatie van de scheur probleem en een aanhoudende groei van het aantal crackgebruikers in toekomstige generaties. 
De realiteit van crack misbruik wordt gezien in haar schadelijke gevolgen voor de gebruikers "fysieke en geestelijke gezondheid, relaties met familie en huisvesting en werkgelegenheid. Zij kunnen een 
verwoestende gevolgen voor individuele personen en hun gemeenschappen en gaat vaak gepaard met andere criminele problemen en drugsgerelateerde geweld. Crack misbruik drastisch ondermijnt buurt vernieuwing en verjonging initiatieven, die een gebied van sociale uitsluiting het meest acuut. Turning Point de ervaring leert ons dat crack misbruik met succes kan worden behandeld, maar dat de behandeling moet worden op grotere schaal beschikbaar in het hele land, zowel binnen de gemeenschap en het strafrechtelijk systeem. 

We hebben behoefte aan meer overheidsinvesteringen in crack specifieke diensten. Meer fundamenteel, alle drugsvoorzieningen noodzaak adequaat te reageren op de behoeften van de gebruikers van crack. Tenzij hun behoeften wordt voldaan, vooruitgang in de richting van verbetering van de gezondheid en het terugdringen van drugsgerelateerde schade zal worden ernstig beperkt. 

Wij zijn ons bewust van dit verslag is gebaseerd op Britse onderzoek, maar we dachten dat het belangrijk is te vertalen voor andere Europese landen te vergelijken met hun eigen gebruiken crack probleem. 

Als u volledige artikel klik hier