12 Step luxury addiction treatment centres worldwide

Follow us on   

EUROPEISKA Rehab Clinics crack RAPPORT

More Articles

Sverige

Crack är omvandla narkotikamissbruket i Europa 
Detta innebär växande hälso-och socialvård utmaningar, som undergräver familje-och samhällslivet. Sedan 2001 har spricka har varit mer omfattande än heroinanvändning. Av den senaste statistiken (British Crime Survey, 2003/04) tyder på att det finns upp till 79000 crack jämfört med uppskattningsvis 64000 heroinmissbrukare. Mer oroande här är dubbelt så många crack som heroinmissbrukare bland utsatta unga grupper (Home Office, 2005). Även om detta inte är den epidemi som förutspåddes i början av 1990, användning av crack är nu stadigt ökat i vissa delar av Europa. Crack är utmanande etablerade heroin kulturer och fler människor missbrukar crack parallellt heroin och kombinera det med alkohol. 

Trots dessa skiftande mönster för narkotikaanvändning, behandling bestämmelse är fortfarande till stor del riktar sig till heroinmissbrukare med mycket liten spricka behandling lediga platser. Det finns 84000 primära heroinmissbrukare i Storbritannien Rehab behandling: tolv gånger antalet primära crack i behandling (7200). Det finns också ett betydande antal personer i behandling (16300) med både crack och heroin, särskilt med stöd behov att placera ytterligare påfrestningar på hälso-och sjukvården och det straffrättsliga systemet (NTA, 2005). 

Ett relativt litet antal crack i behandling nästan säkert avspeglar den begränsade tillgången och tillgängligheten av crack behandling snarare än omfattningen av 
problematisk användning. Nuvarande behandling effektivt marginalisera tiotusentals crack, med allvarliga konsekvenser. Regeringen har gjort vissa ansträngningar för att förstå frågan, men utan omedelbara åtgärder vi står inför en upptrappning av crack problem och en fortsatt tillväxt i antalet crack i kommande generationer. 
Verkligheten av crack missbruk ses i dess skadliga inverkan på användarnas fysisk och mental hälsa, relationer med familj och boende och sysselsättning. Det kan ha en 
förödande följder för enskilda och deras samhällen och är ofta förknippade med andra kriminella problem och narkotikarelaterade våldet. Spricka missbruk kraftigt underminerar grannskapet förnyelse och föryngring initiativ, påverkar områden med social utslagning mest akut. Turning Point erfarenhet säger oss att spricka missbruk kan behandlas med framgång, men att behandlingen måste vara mer tillgänglig i hela landet både inom gemenskapen och det straffrättsliga systemet. 

Vi behöver fler offentliga investeringarna i crack särskilda tjänster. Mer fundamentalt, alla missbrukarvården behöver för att motsvara de behov som crack. Om inte deras behov är uppfyllda, framsteg på vägen mot bättre hälsa och minska narkotikarelaterade skador allvarligt kommer att begränsas. 

Vi är medvetna om denna rapport baseras på brittiska forskning, men vi ansåg det viktigt att översätta till andra europeiska länder att jämföra med deras egna spricka användning problem. 

Om du vill se hela artikeln klicka här