Follow us on No1 online resource for drug and alcohol rehabilitation centres worldwide

12 STAP PROGRAMMA VOOR alcoholisme of verslavingszorg

Nederlands - 12 Stap Programma

De 12-stap programma dat bekend is vandaag voor het eerst werd geÔntroduceerd door Alcoholics Anonymous in 1939. Dit programma is ingevoerd als een gids om te helpen bij alcoholisten ontnuchterende up in de omgang met wat zij zouden kunnen worden geconfronteerd en hoe de bestrijding van deze problemen op een dagelijkse basis. De 12-stap programma werd enorm populair en is nu goedgekeurd door vele VS rehab klinieken / UK rehab centers of mondiale residentiŽle behandeling centra die zich bezighouden met alcohol / drugs verslaafde cliŽnten. De USP van het programma blijft de acceptatie van het probleem en maken de mensen zich ervan bewust dat ze moeten daar iets aan te doen met niet alleen de goddelijke interventie, maar ook met hun bewerking van het programma. In deze 12 stap rehab centra voor revalidatie huidige herstel is gebaseerd op continue werking van de 12 stappen programma.

Verschillende klinieken en de klanten zelf die hebben geprofiteerd van dit programma zijn ook slim aangepast aan de aanpak van andere problemen in het leven ook. Het andere voordeel van de 12 Stap-programma is het feit dat het betrekken van de hele familie in het proces van rehabilitatie. Het programma houdt rekening met het feit dat alcoholisme zowel familie en de maatschappij in het algemeen en een complete proces van genezing kan worden bereikt met de hulp van de individuele dierbaren om hen heen voor steun en stabiliteit.

Enkele van de fundamentele beginselen van de 12 Stap programma zijn aanvaarding dat alcohol verslaving is fout en een vergissing is gemaakt die moet worden gecorrigeerd. Toelating tot een zelfstandige voordat men doet voor de samenleving maakt het individu zich beter voelt. Een ander hoogtepunt van de 12 Stap-programma is nogmaals het feit dat een hogere macht bestaat, die bereid is onze fouten en vergeef ons als we proberen ons best te verbeteren op onze levens.

In een schuine nog sterke wijze de 12 Stap-programma, gericht op herstel van het zelfvertrouwen van de individuele helpen te begrijpen dat alcoholisme of verslaving is een ziekte die toen behandeld kan worden gearresteerd om verdere drinken of drugsgebruik. Vasthouden aan het programma en zich te onthouden van alcohol-of drugsmisbruik zijn mogelijk bij het werken via het geheel van de twaalf stappen.

De basisprincipes van de 12 Stap-programma onderstrepen het feit dat alcoholisme beÔnvloedt en belemmert niet alleen de alcoholhoudende of verslaafde maar ook het leven van de geliefde van de partners of gewoon deze komen regelmatig contact met hen, terwijl het drinken of het gebruik van drugs in een verslavende wijze .

Nederlands Alcohol behandeling centers

More Articles
No1 online resource for drug and alcohol rehabilitation centres worldwide